JoPe arrangerar forsränning, klättring, skolresor och kajakkurser i Åretrakten.
Hem Om JoPe Kontakta JoPe Prislista In English
Forsränning
Duckies
Forskajakkurser
Boogiesurfing
Klättring
Grotturer
Guideutbildning
Skolresor
Isklättring
Snösko- / Grottur
Heliski
Sommarskidåkning
Guidade fjällturer
Bildspel
Bildgalleri
Veckoprogram
Presentkort
Länkar
Resa & Boende
Nyheter
Naturens bästa
Guider
Klätterberg
 
JoPe Fors & Fjäll

Forsränning i Åre, Jämtland, Sverige

Världsklass på forsränningen i Åreområdet

Vålån och Gevsjöströmmarna håller världsklass på forsränningen.
Bägge turerna innehar mycket branta och tekniska passager.
På Vålån kör vi tom ett vattenfall! Dessutom kan vi erbjuda forssimning och surfing med båtarna, allt inramat i vacker natur, med fjällen i fonden.Se även våra Bildspel.

Forsränning i Tångböleströmmarna

Forsränning i Tångböleströmmarna

Lämplig tur att börja med för nybörjaren. Turen går mellan Ånn och Tångböle 3 mil väster om Åre. Sträckan består av tre forsar, varav den sista är tuffast med en längd av 3 km. Vi erbjuder forssimning och surfing om förhållandena tillåter. Efter andra forsen gör vi strandhugg, kokar kaffe och bjuder på macka.
Ni har även möjlighet att paddla uppblåsbara forskanoter på denna tur. Läs mer under Duckies
Forsgrad 1-3.
Total tid ca 5 tim Åre t.o.r. Åldersgräns 10 år.
Forsränning i Vålån

Forsränning i Vålån

Turen startar i Vålådalen 4 mil från Åre. Efter uppvärmning på lugnt vatten ger vi oss in första branta klass 4 forsen. Vi tillagar lunch på öppen eld vid Ingeborgsfallet. Sedan kör vi fallet en båt i taget medan vi andra ser på eller fotograferar. Under dagen passerar vi flera branta tekniska passager, surfar och hoppar ner i älven från höga klippor under ett vattenfall. Forsgrad 1-4. Total tid ca 6,5 tim.
Åldersgräns 16 - 18 år beroende på forsgrad.
Forsränning i Gevsjöströmmarna

Forsränning i Gevsjöströmmarna

En tuff forssträcka med Sveriges brantaste körbara forsar. Turen startar på Gevsjön 2,5 mil v om Åre. Vi ränner ett antal branta och spännande forsar och surfar på vår väg till Storfallet där vi äter vildmarkslunch. Efter forssimning kör vi Storfallet, turens höjdpunkt med 6 m fallhöjd. Sedan följer 2 km fors som avslutas med en brant passage och garanterat blöta gäster. Forsgrad 1-4. Total tid ca 6,5 tim.
Åldersgräns 18 år.
Forsränning i Dammån

Forsränning i Dammån.

På vårfloden i slutet av maj kör vi i Dammån. Det är en fantastisk forssträcka med konstant fors i grad 2-3 i 6-7 km. Vi fikar och tar sen om den sista biten 1-2 gånger.
Åldersgräns 14 år.
Total tid 4-5 tim.

Säkerhet

Jonas Persson startade med forsränning 1986 i Storlien. 1989 föddes JoPe Fors & Fjäll. Vi har ett väl utvecklat säkerhetssystem och arbetar med största möjliga säkerhet.
Våra guider är välutbildade och licensierade av Sjöfartsverket. De flesta guider innehar dessutom den internationella utbildningen Whitewater Rescue Technician 1. Magnus Thuresson som jobbar på JoPe Fors & Fjäll JoPe Fors & Fjäll är certifierad utbildare av WRT kurser.
JoPe Fors & Fjäll innehar alla licenser från Sjöfartsverket. Vi använder våtdräkter, rejäla raftingflytvästar och hjälmar. Båtarna är lättmanövrerade och självtömmande modeller.

Personlig utrustning för forsränning

Medtag regnjacka, ylle eller fleecetröja, shorts, träningsskor och yllesockar.

Detta ingår i priset

All utrustning för aktiviteten, fika eller lunch där så anges och vid behov transport från Åre, Undersåker eller överenskommen plats.