Forskajakkurser i Åre

Forskajak kurser i Åre, Sverige.

Jonas Persson är utbildad examinator i Svenska kanotförbundet. Just nu 2019 kan vi erbjuda examination i grön fors vilket krävs för att deltaga i Åre Extreme Challange om man ska paddla forsdelen.

Åre fjällen är ett eldorado för forskajakpaddling. Det finns minst ett halvdussin fina åar och älvar som erbjuder utmärkt forspaddling. Se filmer från 2015 från Brattland- och Tångböleströmmarna https://www.youtube.com/watch?v=aO0jjIjoaM0 och från Kvissleströmmarna https://www.youtube.com/watch?v=TQOwLLNs0f4
Varje vatten har dock sin säsong när just den forsen är bäst. Alla svårighetsgrader finns, från den breda älven med blåa surfvågor till den vilda smala forsen med vattenfall. Vi erbjuder två olika kurser. Vi har små grupper på kurserna för att de ska bli så roliga och effektiva som möjligt.

Den ena kursen är en nybörjarkurs på tre dagar. Du får lära dig grunderna i forspaddling. Vi lägger tonvikten på att paddlingen ska vara rolig och säker. Vi paddlar mycket fors och lär er en del om surfing. Ni får lära er forssimning och eskimåroll. Säkerhetsövningar ingår också. Den andra kursen är en nybörjarkurs på två dagar. Det är en nedbantad tredagars kurs. Dessa kurser ligger i början och slutet av säsongen och går över en helg så att du ska slippa ta ledigt från jobb eller skola.

Den tredje kursen är en fortsättningskurs på två dagar. Den riktar sig till dig som har kommit igång med paddlingen men vill lära dig mer om surfing och förbättra din teknik. Vi paddlar också forsar på den svårighetsgrad ni vill prova på.
Det går naturligtvis också skräddarsy sin egen kurs om ni är minst fyra personer.

 

Pris

  • Grundkurs kajak 2 dagar, 2 500 kr.
  • Grundkurs kajak 3 dagar, 3 500 kr.
  • Fortsättningskurs kajak (2 dagar), 2 500 kr

Det krävs minst 3 personer för att en kurs ska genomföras eller betala för 3 personer.

Ta med er

Ta med egen lunch och underställ.

Inkluderat

All utrustning ingår . Vi gör eld på lunchen och bjuder på kaffe te och saft. Du bör din egen transport för att transporter ska fungera.

Övrig information

Åldersgräns 13 år. Samling vid Hyrskidan i Undersåker 09.30

Forskajakkurser i Åre 2019

10 – 11 /7  Grundkurs 2 dagar steg 1

19 – 21/7   Grundkurs 3 dagar steg 2

27 – 28/7  Fortsättningskurs 2 dagar steg 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låter detta spännande?

Boka idag!
Back to Top